Zgodovina Infiniti
Infiniti je Nissanova luksuzna avtomobilska divizija. Ustanovljen leta 1989, da bi tekmoval na ameriškem trgu premium avtomobilov, poleg blagovnih znamk, kot so japonski Acura in Lexus ter evropski BMW, Audi in BMW, je Infiniti uspel ustvariti globalno mrežo v dokaj majhnem času. Njegovo zgodovino lahko zasledimo že pred dvema desetletjema, ko smo prodali prva vozila podjetja.

Prodaja njihovega prvega modela, Q45, je bila precej slaba zaradi tega, kar je splošno znano, da je bilo slabo oglaševanje. V želji, da bi opozoril na svoje avtomobile, se je Infiniti zatekel k seriji zenskih reklam, ki so avto zelo kratko prikazale ali pa sploh ne.

Infiniti pa se je osredotočil na drugo oglaševalsko akcijo in proizvodnjo avtomobilov vrhunske kakovosti, ki so se na koncu izplačali. Na osnovi Nissanovih platform je večina Infinitisov preoblikovanih modelov, razen njihove najnovejše serije, ki vključuje športni G37 in luksuzni SUV FX, ki označujeta poskus blagovne znamke, da postane resnično ločen subjekt.

Ne glede na to, kako dobra ali slaba je bila Infinitijeva strategija oglaševanja, so bila njegova vozila resnično vredna pozornosti. Q45 je na primer nosil mišičast V8 motor z močjo 278 KM, štirikolesno krmiljenje in aktivno vzmetenje, vse te lastnosti pa so bile premiera za avtomobile v svojem razredu. Natančno izvedeni okraski in fine obloge še dodatno prispevajo k celotnemu videzu avtomobila.

Celo Infiniti priponke nakazujejo, v kolikšni meri bi podjetje šlo za razvoj kakovostnega, najbolj prodajanega izdelka: daleč. Primerjave so izgubljene v neskončnosti, zato “daleč” postane nesorazmerno. Horizontalne palice, oblikovane tako, da tvorijo stilizirano avtocesto, se srečujejo nekje blizu obzorja, ki ni nikoli fiksna točka.

V začetku devetdesetih let je Infiniti predstavil drugi model, M30, ki se je v primerjavi s Q45 prodajal precej počasi. Proti sredini 90-ih let pa bo Infiniti izdal QX4, modificirano različico Nissan Pathfinderja, zaradi česar je podjetje prvi prodal luksuzni SUV takoj po specializiranih proizvajalcih, kot sta Jeep in Land Rover.

Blagovna znamka se trenutno prebija skozi evropske trge. Od svoje ustanovitve se je brezmejno povečala in trenutno vključuje 230 trgovcev v 15 državah. Njeno globalno delovanje se je eksponentno povečalo, saj se je raztezalo od Mehike do Rusije in od Ukrajine do Kitajske in Tajvana. Kot pri večini japonskih proizvajalcev avtomobilov, Infiniti poudarja pomen tehnoloških izboljšav. Med najnovejšimi inovacijami je ponudil regenerativno Anti Scratch Advanced Paint ali ASAP in optični sistem Around View, ki vozniku omogoča, da vidi popolno podobo okolice avtomobila.

VIN Številka vašega Infiniti najdete tukaj.
Ne pozabite, da pred nakupom preverite zgodovino vozila. To naredite tako, da vnesete VIN številko Infiniti spodaj: